40 en dan ….

LockIk werd 40 en nodig mijn vrienden uit voor mijn favo social network Diaspora*. Leek me leuk mijn feestje daar eens te vieren.
Inmiddels had ik mijn Facebook app verwijderd van mijn telefoon en had geen update meer van Whatsapp meer uitgevoerd (dan mag je die dus niet meer gebruiken!).
Misschien is het daarom nu tijd voor wat uitleg.

Lees vooral de <a href="http://www.nytimes Full Report.com/2013/11/03/books/review/the-circle-by-dave-eggers.html?pagewanted=all&_r=0″>Circle van Dave Eggers. Daarin vind je alles wat mijn acties kan ondersteunen. Anders kijk je  hier, of volg je deze Correspondent voor de redenen om de grote bedrijven met hun datasleepnetten online met argwaan tegemoet te treden.
Ik houd van open source en peer to peer, dus gebruik ik Diaspora*. Helaas is daar je verjaardag vieren nog wat intiem, omdat nog niet iedereen daar naartoe weet te komen.
Check hier meer uitleg over hoe het werkt.

Facebook is niet betrouwbaar en je bent daar het product (if you don’t pay for the product, you are the product). Nu weet je nooit wat er met je online gegevens ooit kan gebeuren, maar de belangen van bedrijven zoals Facebook zijn niet die van mij (had ik al gezegd dat je de Circle moet lezen?). Dat geldt ook voor Google en Apple enzo, dus ook daar ben ik aan het vertrekken (geen Google drive en calendar meer, geen iCloud, geen Itunes). Helemaal weggaan uit de wolken van data doe je niet zomaar, voor zover dat al kan, maar mijn data richting Facebooks servers kan ik wel beperken. Daarom dus.

En Whatsapp dus ook weg. Eerder was iedereen al verontwaardigd over de aankoop door Facebook van Whatsapp. Ik redeneer omgekeerd: als ik Facebook niet vertrouw met mijn gegevens dan ook Whatsapp niet. Dus geen nieuwe update meer. Beide apps verwijderen scheelt trouwens veel in batterijverbruik van de telefoon. Ik doe bijna een dag langer met 1 batterij!

Mijn alternatieven:
Ik ben dus te vinden op Diaspora*  (en ook nog op Twitter en LinkedIn)
Ik gebruik Threema als chat en directe berichten app (is Zwitsers en je betaalt voor de app, dus ben je niet het product)
Ik gebruik Owncloud als cloud voor mijn files en agenda’s.

1 gedachte over “40 en dan ….”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven