Versnelling,vertraging of het treinspel uitspelen.

Het is maar hoe je ernaar kijkt, zoals met alles. In de trein die vertraging heeft IS het ook vertraging. Maar per saldo werd het op het eindpunt nul minuten.

Ik ging namelijk met de trein naar Livigno voor de grote triathlon van dit jaar. De nachttrein om precies te zijn. Ideaal. Instappen, slapen, wakker worden, uitstappen. Het liep anders dan gepland, maar voor mijn ophalers op mijn eindstation veranderde er niets. Dat kan dus als je met de trein reist. Ik denk dat dat vrijwel onmogelijk is met bijvoorbeels auto of vliegtuig. Ik kan me niet voorstellen dat je in de file je route zodanig aanpast dat je eerder op je bestemming aankomt. Met de trein kan dat dus.

Tenminste als je er vooraf ook wat plannen B en C maakt. En dat kwam weer door de treinstakingen in Nederland en de waarschuwing van de Oostenrijkse spoorwegen (OBB) die daarop volgde dat mijn nightjet mogelijk daarvan hinder zou ondervinden. Hinder was er inderdaad.

Hinderlijk was bijvoorbeeld de onduidelijke, ook matig in het Engels vertaalde consequenties van de staking: de trein uit Utrecht zou met minder wagons rijden én de trein zou niet tussen Amsterdam en Frankfurt rijden. Aanvankelijk werd bevestigd wat ik concludeerde dat ik beter op kon stappen in Frankfurt. Maar toen belde de juf van de klantenservice mij terug! Ze zei dat opstappen ook in Keulen kon. Hoera, dat scheelde weer. En hoera voor het terugbellen.

Helaas bleek dat in Keulen uiteindelijk dus niet zo. En toen begon het spel om toch in Zernez (Zwitserland) aan te komen. Ik heb het deze spelronde uitgespeeld en mag nu naar het volgende level.

Korte samenvatting van mijn strategie: voor Keulen in de trein verbindingen naar Frankfurt en Basel nagaan; in Keulen kijken of ik OBB kon bereiken of anders de Deutsche Bahn om te horen of ik inderdaad in Frankfurt op moest stappen zoals ik nu uit online informatie bleek; daarna door naar Frankfurt en in trein bepalen of ik doorging naar Basel (ja dus); hotel boeken.

Aldus doende. Om 1:50 kwam ik aan in mijn hotel naast het Bahnhof Basel SBB. De volgende morgen nam ik de geplande trein naar mijn eindstation Zernez. Maar nu kon ik wel eerst nog een rondje hardlopen langs de Rijn. Dubbele punten zou ik zeggen.

Ontbijt in de trein naar Zernez (Amandelgipfel)

Ik weet het, het lijkt of ik alles positief bekijk. Alsof ik wel op instagram zit. Maar echt ik heb genoten van het spel en de uitkomst die dus meer opleverde door de staking van de NS. Nu maar hopen dat dat ook geldt voor het NS-personeel.

Deze reis heeft als doel Livigno (via Zernez dus) waar ik de ICON extreme triathlon zal doen op 2 sept. Mijn voorbereidingen daarvoor lees je op https://www.bananenwinkel.nl/category/training-op-weg-naar/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven