Terug naar de basis (of een open sollicitatie?)

1b346b63f31e1f9cb541e36cb87779cc_viewElke morgen zie ik de pubers, die waarschijnlijk naar Steenspil gaan, bij ons voor aan de vijver voorbij fietsen. Elke morgen probeer ik me voor te stellen hoe ik gymles zou geven aan die jongens en meisjes. Sinds 2009 heb ik dat niet meer gedaan, dus het wordt nu wel eens tijd om mijn oude stiel weer op te pakken.

Op dit moment ben ik werkzaam als lerarenopleider en onderwijspedagoog, naar tevredenheid. Maar toch.

Na ruim 10 jaar in Amsterdam en tot voor kort geen redenen om terug te gaan, was het door privé-omstandigheden in 2014 wel het moment om terug te keren naar Bergen op Zoom. Dat betekende dus ook op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Of beter gezegd: zoeken naar wat ik met mijn expertise zou kunnen betekenen voor West-Brabant. Dus misschien is dit wel een open sollicitatie. Roept u maar!

Sinds mijn promotieonderzoek in het vmbo ligt mijn hart bij deze innovatieve onderwijssector. Leraren in het vmbo die ik spreek, zoals mijn goede vriend Peter Franssen, bevestigen telkens weer dat zij met liefde echt onderwijs geven, iets dat ik steeds meer begin te missen.

Vanochtend las ik het artikel van Anja Vink op de Correspondent over de vmbo-klas waar zij eerder een jaar op bezoek was. Ze beschreef mooi de ontwikkeling van de leerlingen, de klas en de school. Daar zou ik wel weer eens dichtbij willen zijn.  Ook om dat als lerarenopleider en onderwijsontwikkelaar door te kunnen geven, zonder tekentafelgeleerde te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven