Formatielog 1: krachtige interval en duur.

Afgelopen week heb ik slechts de helft van mijn geplande trainingen kunnen doen. Dat lag niet aan mijn volle agenda, maar aan mijn hoofd vol gedachten. De campagne liep ten einde, de uitslagen werden bekend en de voorbereidingen voor het onderhandelen begonnen. In de gaten in mijn agenda die er waren was ik druk aan het denken en doen. Toch weet ik dat als ik dan juist wel zou trainen het denken en doen vaak beter gaat. Een duurloopje ruimt losse gedachten vaak lekker op. Om toch profijt te hebben van die geplande trainingen, bespreek ik mijn eerste week als mede-onderhandelaar in het formatieproces van de gemeenteraad aan de hand van mijn trainingsweek.

(Meer over hoe en waarvoor ik train op mijn Bananenwinkel-blog)

Trainingen die ik oversloeg

Twee zwem- en twee looptrainingen heb ik niet gedaan. In het begin van de week waren dat techniektrainingen en aan het einde duurtrainingen. In het midden van de week waren de verkiezingen. Toen ik het plande, dacht ik dus dat ik voor de verkiezingen net tijd zou hebben voor korte trainingen en na de verkiezingen iets meer ruimte zou hebben. De laatste campagnezaken zouden tijd kosten; de eerst dagen na verkiezingen zouden wat rustiger zijn. Niet helemaal dus.
Voor de uitslagenavond waren we al druk met de voorbereidingen voor erna. dat gaf energie; daar bleef ik mee bezig. Voor een training met aandacht voor techniek kon ik geen concentratie opbrengen. Vanaf woensdag hebben we als onderhandelaars al veel gesprekjes gehad. Soms met zijn tweeën, soms met anderen, soms via video, soms in persoon en heel veel via chat. Een duurtraining paste daar niet tussen. Het waren als het ware voortdurend korte sprintjes.

Trainingen die ik wel deed

Woensdag heb ik wel een lekkere lange training gedaan. Die heette CFo17 (waar mijn trainingen vandaan komen lees je hier): Cycling Force intervals. In het begin van de training 10x een krachtsexplosie en daarna een uurtje lekker doorfietsen. Die training zie ik nu als typisch voor deze hele week. Eerste nog even knallen in laatste campagne dagen en meteen al druk met voor-onderhandelen, daarna wat dieper zaken uitdenken en voorbereiden de rest van de week.

Cycling Force intervals: De piekjes zijn de krachtige intervallen, net als de drukte van de verkiezingen.


Op donderdag tot en met zondag hebben we namelijk onze plannen en idealen voor het formatieproces uitgewerkt en rustig kunnen bespreken met fractie en betrokkenen. Het was hard werken, maar niet meer zo heel hectisch: we hadden onze wilde ideeën al redelijk op orde. Die orde hielp in de gesprekken. Onze ideeën leken goed aan te komen bij onze gesprekspartners en op zondagavond kon ik de neiging om in een video-gesprek te high-fiven maar net onderdrukken. Ik was toen overigens eindelijk weer wat opgewarmd na een lange en heel koude duurrit met Tom (die ook burgerlid in de gemeenteraad wordt). Misschien stimuleerde die ontbering (in natte sneeuw!) het euforische gevoel dat een plan lijkt te gaan werken.

Trainingen die ik moet gaan doen

Komende week staat er 11 uur trainen op het programma met vooral basistrainingen. In het formatieproces gaan besluiten genomen worden en moeten we met de billen bloot. Het zal spannend worden, de trainingen zijn min of meer ontspannend. Eens kijken hoe dat werkt.

Scroll naar boven