Zomer in Nieuw West #3: van buiten, naar buiten in de Natureluur

Deze week waren mijn neef en nicht uit het verre Zuidwesten (anderen zouden zeggen uit de ‘regio’) op bezoek. Natuurlijk is dat de gelegenheid om wat van Amsterdam

te laten zien. Zij mochten allebei kiezen wat we gingen doen, maar ik ook.

Mijn neefje koos voor het Amsterdam museum. Dat was al mijn favoriete museum, maar nu het vernieuwd is en een speciale kinderafdeling heeft (het kleine weeshuis) is het helemaal fantastisch. Mijn nichtje koos voor Nemo, waarvan iedereen natuurlijk al weet dat het ideaal is voor een dagje uit.

Maar daar gaat het hier niet over. Hier pluggen we de zomermogelijkheden in Nieuw West. Vandaar dat mijn keuze de net geopende Natureluur was.

Het is een ruig speelterrein, het is een (natuur)pierenbadje, het is een ontdekkingsplek, het is een hangplek voor ouders (vnl. moeders), grootouders (vnl. oma’s), allen uit de buurt. Het weer en het gezelschap was dus heerlijk. Mijn neef wilde eigenlijk niet weg. Ik ook niet en ik ga zeker vaker.

Een totaal andere tip: op maandagmiddag is het niet zo druk in het Sloterparkbad. Ideaal om met een baby daar rond te hangen.